Als je op zoek bent naar extra veiligheid, dan zijn werkschoenen de juiste oplossing. Dit type schoenen zorgt er namelijk voor dat jij met gevoel voor veiligheid aan de slag kan gaan. Zekerheid aan je voeten is iets dat iedereen graag wil. Toch kiezen we er liever niet voor om werkschoenen te dragen, omdat ze niet trendy genoeg zijn. In mijn blog op Easyshoe.nl vertel ik altijd graag over de laatste trends op het gebied van schoenen. Vandaag wil ik graag vertellen over werkschoenen, vooral wat het praktische nut is.

Werkschoenen, waarom zou ik ze dragen?

Of je werkschoenen moet dragen is natuurlijk een vraag die je alleen aan jezelf kan stellen. Als jij een baan op kantoor hebt, dan is het natuurlijk onnodig om werkschoenen te dragen. Op het moment dat je buiten actief bent, bijvoorbeeld op een werkplaats, dan is het vaak wel logisch dat je speciale werkschoenen draagt. Dit heeft te maken met verschillende veiligheidsvoorschriften die ik graag wil toelichten. Het is namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend om zomaar een paar werkschoenen met stalen neuzen te kopen. Er hangen hier speciale richtlijnen en wetgevingen aan vast.

De wetgevingen rondom werkschoenen

Wie een veilige schoen wil aantrekken moet dus rekening houden met de regels. Verschillende risicovolle werkplekken adviseren een bepaald soort veiligheid. Bij andere soorten risicovol werk is het gewoon wettelijk verplicht om je voeten te beschermen. Niemand wil natuurlijk een zwaar voorwerp op een onbeschermde voet zien landen. De wet heeft hier 5 klassen voor opgesteld. Je moet dus als werknemer met je schoenen vaak voldoen aan een bepaalde klasse. Deze licht ik nu graag toe:

  • S1: Niet statisch en met stalen neus
  • S2: Niet statisch, met stalen neus en waterafstotend
  • S3: Niet statisch, met stalen neus, waterafstotend, met beschermende tussenzool en met antislipprofiel
  • S4: Niet statisch, met stalen neus, maar dan volledig waterdicht
  • S5: Niet statisch, met stalen neus, volledig waterdicht, met beschermende tussenzool en met antislipprofiel

De stijl

Naast de voorkeuren vanuit de wet kunnen jij of je werkgever ook nadenken over het praktisch gebruik. Zo zijn er instappers beschikbaar voor mensen die veel hun schoenen uit en aan moeten doen. Ook zijn er weer hogere schoenen beschikbaar voor mensen die hun achillespezen goed willen beschermen. Zo is er voor iedereen wel een geschikte schoen beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar je eigen zekerheid, of dat het gewoon verplicht is, voor iedereen is dit zeker aan te raden.