De zomer zit er bijna weer op en dat betekent dat we richting de herfst en winter gaan. Sommige mensen vinden dit prettig maar andere zien dit als een donkere periode. De dagen worden korter en dit betekent ook automatisch dat het sneller donker wordt ’s avonds. Veel mensen halen hun blijdschap uit daglicht of zonlicht en dat zullen we wel minder gaan zien in het najaar. Officieel start de herfst 22 september en zoals de weerberichten beloven hebben we nog een aantal mooie laatste zomerse dagen voor ons. Dus geniet er nog maar even lekker van en daarna kan je ook weer genieten van het mooie najaar. Want ook al ziet niet iedereen het, het najaar heeft ook zeker zijn mooie kanten.

De natuur

Zoals in de lente de bloemetjes weer beginnen te bloemen gebeurt in de herfst juist het tegenovergestelde. De bladeren aan de bomen verkleuren van groen naar mooi oranje/bruin. Dit kan hele mooie plaatjes opleveren. Naast de mooie beelden is verse boslucht ook nog eens heel erg gezond voor je! Dus stap lekker op de fiets en fiets door de mooie bospaden met mooie vallende bladeren. Wat extra gezond is is om lekker te gaan hardlopen in het bos. Pas dan wel op voor gladde bladeren want je wilt natuurlijk niet uitglijden…

Gezelligheid

De een vindt het vreselijk dat het zo snel donker is en de ander vindt het juist gezellig. Het is maar net hoe gezellig je het zelf maakt. Want als het sneller donker is betekent het ook weer dat je gezellig de kaarsjes aan kunt steken. Een aantal fijne geurkaarsen in huis zorgen ook gelijk voor een heerlijk warme geur. Pak er een lekker kopje thee bij of maak lekkere warme chocolade melk. Een leuke film en een dekentje erbij en je avond kan niet meer stuk! Veel mensen vinden het geluid van tikkende regen ook nog is heel erg ontspannend dus dat is ook fijn. Oh ja en natuurlijk kunnen de heren pantoffels of dames pantoffels ook niet ontbreken. Want zodra de temperaturen buiten dalen zal je merken dat de temperatuur binnen ook zal dalen. Door de kaarsen zal het vanzelf binnen ook wat warmer worden. Als dit nog niet genoeg is kan je altijd een openhaard aansteken of een kacheltje aan zetten, is ook nog is super romantisch! Dus zo blijkt maar dat je zelf heel vele gezelligheid kan halen uit de donkere wintermaanden.