Er zijn verschillende merken waarvan de schoenen altijd een goede aanschaf zijn. Denk hierbij aan de iconen als Nike, Vans en natuurlijk Adidas. De schoenen van Adidas zijn altijd zeer comfortabel om te dragen, je trekt ze gemakkelijk aan en hebben een tijdloos ontwerp. Kortom, ideaal als een paar sneakers die je kan dragen totdat ze helemaal versleten zijn. Aangezien Adidas zo’n iconisch merk is in de sportschoenen wereld, zetten wij van EasyShoe dit bekende Duitse merk even in het zonnetje. Hier ontdek je alles over het merk, de schoenen en nog veel meer.

Alles in huis om goed te sporten

Adidas is zo’n merk dat ooit een klein begin had. In de tijd voor de Tweede Wereldoorlog hadden twee Duitse broers het idee om schoenen te maken. Dit ging allemaal goed totdat één broer koos voor de fascistische kant. De broers gingen ieder hun eigen weg. Adolf Dassler zette het idee voort en richtte officieel in 1949 het merk Adidas op. Ondanks een redelijk turbulent verleden heeft het merk Adidas zich helemaal los weten te krijgen van het stigma rond Duitsland en is door de jaren heen ontzettend gegroeid. Wat ooit begon als een kledingmerk voor sportschoenen heeft inmiddels alles in huis voor de sportieveling. Van sportkleding tot sportschoenen tot sportbenodigdheden. Dit merk heeft het allemaal.

De rivaliteit van Adidas

Adidas was natuurlijk niet het enige merk dat speciale sportschoenen begon te maken. Al jarenlang heeft dit merk een rivaliteit met Nike en andere grote spelers in de sportkleding wereld. Dankzij de productinnovatie blijft Adidas een geduchte tegenstander voor andere merken. Zo zijn de schroefnoppen op voetbalschoenen een uitvinding van dit merk waardoor de Mannschaft toen in Bern 1954 wereldkampioen werd. Uiteraard is de rivaliteit tussen dit merk en Puma ook erg bekend. De reden? De broer van Adolf Dassler, Rudolf, heeft Puma opgericht nadat de broers ieder hun eigen weg op gingen. Die rivaliteit met andere merken zorgt ervoor dat dit merk zichzelf steeds opnieuw blijft uitvinden. Dit leidt tot een groot aantal geweldige schoenen.

Comfortabel, easy en tijdloos

De kracht van dit merk is samen te vatten in drie kernbegrippen: comfort, toegankelijkheid en tijdloosheid. Alle schoenen van Adidas zitten stuk voor stuk ontzettend comfortabel en zijn erg makkelijk om aan te trekken. Hierdoor zijn de schoenen dus weer zeer toegankelijk: iedereen kan ze moeiteloos aantrekken. Tot slot is het ontwerp altijd zo tijdloos dat je deze schoenen altijd kan dragen. Je krijgt echt waar voor je geld, omdat je de schoenen helemaal uit kan lopen. Als je Adidas schoenen koopt, dan bezit je een paar schoenen die je voor een hele lange tijd zult dragen.