Degene die in de bouw werken zullen herkennen dat goede werkschoenen belangrijk zijn om veilig en comfortabel je werk te kunnen doen. Vaak is werk in de bouw fysiek best zwaar en de kans dat je letsel oploopt is vaak ook wat groter dan bij de gemiddelde kantoorbaan. Om veilig en comfortabel te werken is een investering in een paar goede werkschoenen geen overbodige luxe. Maar waar dienen deze aan te voldoen. De keuze is reuze dus het vraagt even wat tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden alvorens je het juiste paar kunt selecteren. Werkschoenen hebben vaak een bepaalde certificering die wat zeggen over de veiligheid. In dit blog vertellen we je er graag meer over.

Welke werkschoenen heb ik nodig

Als eerste is het dus verstandig om te kijken naar de veiligheid. Deze worden uitgedrukt in een certificering. De hoogste certificering van werkschoenen is de S3 certificering. In deze schoenen zitten een aantal veiligheidsaspecten verwerkt. Zo heeft deze schoen een veilige zool. Er zit een soort tussenlaag in die ervoor zorgt dat er geen scherpe onderdelen door de zool heen kunnen. Ook heeft deze schoen een verstevigde neus, zodat je tenen beschermd zijn als er iets zwaars op zou vallen. Als laatste zijn deze schoenen waterdicht. Dus als je fysiek werk doet en voornamelijk buiten, dan zijn werkschoenen met deze certificering geen overbodige luxe.  Als je voornamelijk binnenwerkt dan is de waterdichtheid eigenlijk niet nodig en ben je dus eigenlijk te duur uit met deze schoenen. Als je wel een beschermende zool wil en een verstevigde neus dan kan je kiezen voor de S1P certificering. Deze heeft dit alleen zijn de schoenen niet waterdicht. Dit geldt ook voor de schoenen die de S2 en S1 certificering hebben. Hier kun je ook op een veilige manier binnen mee werken.

De werklaarzen in plaats van werkschoenen

Steeds populairder zijn de werklaarzen. Je ziet dat deze steeds meer gedragen worden in plaats van de werkschoenen. Ze dragen best wel comfortabel en zeker onder koudere omstandigheden blijven je voeten wat beter warm in laarzen. Vaak zijn ze namelijk aan de binnenkant gevoerd. lekker warm dus. Voor de werklaarzen geldt net als de werkschoenen dat de certificering aangeeft welke mate van veiligheid is ingebouwd in de laarzen. Hierin zit dus geen verschil. Dus dat maakt het lekker makkelijk met het selecteren van de juiste laarzen.