De feestdagen zijn altijd een mooi moment om eens even groots uit te pakken. Met je haren, je kleding, je make-up – want het is een feestelijke gelegenheid, de hele familie komt langs, en je wil er op je best uitzien! Waar sommige mensen de kerst in hun spijkerbroek vieren, gaan anderen los met een smoking of een galajurk. En dan heb je er natuurlijk altijd nog van alles tussenin. Lees hier de beste tips om jouw outfit kerst-klaar te maken, hoe uitgebreid of juist simpel de gewoontes bij jouw thuis ook zijn.

Een passende outfit

Ondanks wat de tradities zijn is het kiezen van een outfit voor de kerstdagen ook heel erg afhankelijk van je stemming. Als je niet zo lekker in je vel zit doordat je uit een drukke periode komt en weet dat je in januari ook alweer hard aan de bak moet, heb je er misschien niet al te veel zin in om echt groots uit te pakken dit jaar. Maar dat is geen enkel probleem, want veel feestmode is tegenwoordig toch meer gericht om comfort. Een simpele coltrui of sweater met glitters en appliqué’s zodat je er van buiten stralend uitziet maar het lekker warm hebt en gewoon vrij kan bewegen (en grenzeloos genieten van het kerstdiner).

Leuke schoenen

Je kunt je grootste, meest comfy sweater of trui als jurk dragen met een simpele panty voor een feestelijke look – maar als je je comfortabele look toch nog wat te casual vindt, kun je deze makkelijk chiquer maken door een leuk paar schoenen te dragen. Hoe hard het ook regent of sneeuwt buiten, kun je toch die ene keer per jaar even je mooiste paar naaldhakken uit de kast trekken om er op je best uit te zien. Vaak worden hakken al snel afgeschreven omdat ze niet lekker zitten. Maar dit is makkelijk op te lossen met een paar inlegzolen. Ze zijn er van allerlei materialen, soorten en maten. En er zijn ook speciale smallere en dunne inlegzolen te vinden zodat je ze niet ziet zitten in een paar open schoenen met hakken. Zo kun jij het huis rond strutten op je hoogste hakken zonder pijn te hoeven lijden!

Sieraden

Wil je je saaie outfit toch wat meer casual maken, of juist een flitsende outfit nóg mooier maken, kun je dit makkelijk en snel oplossen met een paar leuke sieraden! Een mooi ketting, een paar oorbellen en je ziet er meteen uit alsof je outfit met veel precisie is samengesteld.