Op mijn blog bespreek ik alles wat met schoenen te maken heeft en meer. Verrassend genoeg heb ik het tot dusver nog niet over zooltjes van schoenen gehad. Dat heeft een reden: tot op heden had ik zelf echt nul ervaring met inlegzolen. Door een sportblessure is daar echter verandering in gekomen en inmiddels zweer ik bij die zooltjes voor schoenen. Omdat ik vast niet de enige ben die weinig tot geen kennis paraat heeft met betrekking tot inlegzolen, gaat de blog daar vandaag over. Ik vertel je hoe zooltjes schoenen ook voor jou een verschil kunnen maken! Dus ga er maar even goed voor zitten, gooi je voeten lekker omhoog en ontdek de voordelen van inlegzooltjes.

Extra steun onder de voetboog

Wanneer je voor je werk moet staan en als je regelmatig wandelt of aan hardlopen doet, dan krijgen jouw voeten een hoop te verduren. Vooral de boog onder je voet, de voetboog, kan dan wel wat extra steun gebruiken. Door middel van een zooltjes voor je schoenen zorg je er namelijk op eenvoudige wijze voor dat jouw voeten gelijkmatiger belast worden. Hierdoor wordt de kans op lichamelijke klachten vervolgens weer kleiner. Het is trouwens een misverstand dat zooltjes voor schoenen alleen een positief effect hebben op de voeten. Ook wanneer je klachten hebt aan je enkels, schenen, knieƫn, kuiten, heupen of zelfs je rug dan kunnen inlegzooltjes het verschil maken.

Altijd de correcte houding

Maar dat is niet alles! Ik heb geleerd dat inlegzooltjes er ook voor zorgen dat je automatisch de juiste houding aanneemt. Veel mensen hebben namelijk van nature een verkeerde houding, omdat hun voeten niet goed staan. Zo kun je jouw voeten te veel naar binnen kantelen of juist te veel naar buiten waardoor je een doorgezakte voet krijgt. Zeker wanneer je jouw voeten regelmatig belast door sporten of werk, dan kun je hier last van hebben. Dat was bij mij ook het geval.

Hoe zooltjes schoenen mijn leven verbeteren

Ik ben gek op hardlopen. Al sinds een jonge leeftijd maak ik elke week tijd in mijn drukke planning om een paar keer te gaan rennen. Helaas staan mijn voeten uit zichzelf niet goed. Daar kwam ik achter, omdat ik steeds last had van mijn rug. Ik ben nog jong, dus het lag niet aan versleten gewrichten. Mijn huisarts concludeerde al snel dat het kwam door mijn stand. Hij stelde voor dat ik zooltjes schoenen zo snel mogelijk in huis moest halen. Zo gezegd, zo gedaan – en ik kan je zeggen dat het een wereld van verschil maakt! Dankzij de inlegzooltjes sta ik netjes in de juiste houding en wordt mijn rug aanzienlijk minder belast.